Château de Gicon Côtes du Rhône

8,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering altijd gratis levering
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Château de Gicon Côtes du Rhône AOC

Frankrijk | Rhône

Omschrijving Château de Gicon Côtes du Rhône AOC

Op dit moment is deze wijn niet meer leverbaar, excuus voor het ongemak.

Château de Gicon Côtes du Rhône is gemaakt van 70% zwarte Grenache en 30% Syrah. In de neus heeft deze wijn een zoete frisheid van anijs en zuiverheid van fruit. Ook treft men tonen van  framboos en zeer rijpe aardbeien. De tannines zijn zacht en vlezig in de mond en lopen over in zoete specerijen en peper.

Wijncoöperatie

De coöperatie Vignerons Laudun-Chusclan bestaat uit een samenwerkingsverband tussen twee coöperatieve wijnkelders. De samenwerking geldt vanaf 2008. Bij de coöperatie zijn 200 wijnboeren aangesloten met een totaal 120 wijngaarden. De cave cooperative ligt op de rechteroever van de Rhône in het departement Gard. De regio Gard ligt op 15 kilometer van Châteauneuf du Pape. Het wijngaardbezit omvat 2.300 hectare, waarvan 1.760 hectare appellation status bezit. De bodemdiversiteit is zeer gevarieerd. Alluviale zandbodems tot rotsachtig gesteente, van terrashellingen tot waterdoorlatende kiezelbodems. Château de Gigon Côtes du Rhône is afkomstig van de wijngaard dat zich uitstrekt rond het dorp van Chusclan. Gelegen op percelen van de Gicon heuvel onder de citadel, zijn de wijnstokken in goed beschut tegen de wind en krijgen veel zon.

Betrokkenheid

Het imago van een wijncoöperatie neigt vaak naar massaproductie. Echter, dat is hier niet het geval. Om betrokkenheid te creëren onder de leden kunnen de aangesloten wijnboeren, al dan niet gezamenlijk, een wijngaard pachten. Het eigendomsrecht leidt tot meer betrokkenheid en geeft startende wijnboeren de gelegenheid iets op te bouwen. Verder bestaat er een betaalsysteem gebaseerd op de kwaliteit van de druif. Hoe gezonder en geconcentreerde de druif, hoe hoger de vergoeding. Verder kunnen de deelnemende wijnboeren advies inwinnen en overleg voeren bij de diverse wijncomités die zijn opgericht.

 

D

 

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Château de Gicon Côtes du Rhône AOC”