Durnberg Zweigelt

10,69 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering altijd gratis levering
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Dürnberg Zweigelt

Oostenrijk | Weinviertel

Omschrijving Dürnberg Zweigelt

Dürnberg Zweigelt heeft een diep, granaatrode kleur met fijne kruiden en aroma`s en een krachtige expressie van kersen. Een wijn met een bijzondere smaak.

Landgoed  Dürnberg

Het landgoed Dürnberg is een van de pioniers als het gaat om het ontwikkelen van een “Nieuwe Weinviertler stijl”. Wijnmaker Christoph Körner ontwikkeld namelijk met lichaam en ziel, en elk jaar blijkt opnieuw dat de meest onontdekte wijnstreek van Oostenrijk een ongelooflijk potentieel heeft. Samen met zijn partners Matthias Marchesani en Georg Klein biedt Christoph Körner een wijn, die frisheid en balans uitademt. Ze worden gedreven door de complexiteit en finesse, terwijl ze kristalhelder als een winternacht zijn. Terecht kunnen we zeggen dat de wijnen van Dürnberg alle deugden die men verwacht van de Oostenrijkse wijn bij elkaar brengt in perfecte vorm. Weingut Dürnberg is gesitueerd in het dorpje Falkenstein (70 kmten noorden van Wenen) in het historische hart van de Oostenrijkse regio Weinviertel. Het klimaat heeft hete zomers en koude winters. Tezamen met de hoge ligging van de wijngaarden zorgt dit voor uitstekende groei van de druiven en de geconcentreerde aroma’s.

Wijnland Oostenrijk

Jaarlijks bezoeken duizenden Nederlanders Oostenrijk. Niet alleen vanwege het prachtige landschap, de gastvrije bevolking en het heerlijke bourgondische eten maar óók vanwege hun fantastische wijnen. Klein maar fijn, zo staan Oostenrijkse wijnen bekend in de wijnwereld. Dit heeft vooral te maken met het kwalitatief hoogwaardige karakter van Oostenrijkse wijnen en de lage wijnproductie. Wijn uit Oostenrijk geldt nu als een van de meest interessante fenomenen in de wijnwereld: hij is op bijna elke goede wijnkaart te vinden, wordt zeer gewaardeerd door wijnkenners en geroemd door journalisten. Niet voor niets noemde Hubrecht Duijker (wijnschrijver) Oostenrijk “het meest opwindendste wijnland van Europa”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dürnberg Zweigelt

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Dürnberg Zweigelt”