La Forge Estate Muscat de Saint Jean De Minervois

8,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering altijd gratis levering
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

La Forge Muscat de Saint Jean de Minervois AOP

Frankrijk | Languedoc

Omschrijving La Forge Muscat de Saint Jean de Minervois AOP

La Forge Estate Muscat de Saint Jean de Minervois is gemaakt van de druivensoort Muscat Petits Grains 100%. De druiven van deze heerlijke dessertwijn komen van de lage-opbrengst wijngaarden. De wijngaarden liggen 250 meter boven de zeespiegel, omgeven door Mediterrane struiken vol zoete aroma’s. Deze La Forge Estate Muscat de Saint Jean de Minervois dessertwijn heeft een heldere transparante gouden kleur. In de geur limoen bloesems, perziken en gedroogde abrikozen. Daarnaast zijn herkenbaar hints van citroen, mango en acacia bloemen. De wijn is vol zonneschijn van de Minervois en past bij roquefort, pasteitjes en als aperitief. Aanbevolen serveertemperatuur tot 8 ° C. Inhoud van de fles 375 ml.

Saint Jean de Minervois

Saint Jean de Minervois is een dorp in Herault, en bevindt zich tegen de uitlopers van de Montagne Noir. Het is een zeer heuvelachtig landschap met als achtergrond de Garrigue (is een vegetatievorm die vooral bestaat uit grassen en lage planten). Het is rijk aan groene eiken en aromatische en geneeskrachtige planten. De wijngaarden liggen op een plateau op een hoogte van meer dan 200 meter. Het Middellandse-Zeeklimaat wordt tegengehouden door de hoogte. Het is in dit dorre landschap en het zijn ondiepe bodems waar het kalksteen zich mengt met rode klei, daar waar de cepage Muscat Petit Grains zich ontwikkelt.

Wijnhuis Paul Mas

De geschiedenis van Domaines Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan. In de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de zoon van Paul: Jean-Claude Mas. Les Domaines Paul Mas is een zeer actief wijnbedrijf dat gevestigd is in het Château de Conas in Zuid- Frankrijk. Het gebouw heeft een historie van bijna duizend jaar, maar daar is in het bedrijf niets van te merken. Dynamiek en vooruitstrevendheid zijn hier de sleutelwoorden, zonder overigens klassieke waarden uit het oog te verliezen. Voor alles geldt: kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “La Forge Muscat de Saint Jean de Minervois AOP”