Le Maury Blanc de Saint-Roche

13,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering altijd gratis levering
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Le Maury Blanc de Saint-Roch

Frankrijk | Roussillon

Omschrijving Le Maury Blanc de Saint-Roch

Le Maury Blanc de Saint-Roch heeft en gele honing kleur en gemaakt van de druiven Macabeu 50%, Grey Grenache 50%. In de neus van appelboom bloesem en peren. Deze dessertwijn is zeer ruim in de mond en is de moeite waard om gedronken te worden.

Château Saint Roch

De 40 hectare van Château Saint Roch zijn gelegen in het Maury gebied van de Agly vallei. Dat is 20 km van Perpignan en de Middellandse Zee. Het kasteel van Queribus, gebouwd door de Cantharen, op de top van de steile Corbières berg waakt over de wijngaarden..  Francis Guérin heeft dit domein in 1998 gekocht en daarna geherstructureerd. Elk perceel is nu omringd door zwarte bessenstruiken, vijgenbomen, granaatappelbomen, kersenbomen, johannesbroodbomen, eiken, evenals struiken van tijm, lavendel en venkel.

Wijnmakers Jean-Marc en Eliane Lafage

Een volledig nieuw project van Jean-Marc en Eliane, twee wijnmakers die met hun verschillende wijnen van Domaine Lafage al jaren wereldwijd bekend staan om de hoge kwaliteit en de originaliteit. In 2007 hebben ze Château Saint Roch. In feite is hij terug naar zijn roots gegaan, want Jean-Marc werd geboren op enkele minuten rijden van het domein. Alle wijngaarden werden destijds hoog in de bergen aangeplant op een ondergrond van zwarte leisteen.  Alle wijnstokken hebben ondertussen reeds een respectabele leeftijd van minimum veertig jaar. Door de wind, die hier 200 dagen per jaar hard waait, groeien de wijnstokken zeer laag bij de grond. Alle druiven worden op hun optimale rijpheid met de hand geoogst. Deze wijnmakers stellen alles in het werk om complexiteit, zuiverheid en smakelijkheid in uw glas te krijgen.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Le Maury Blanc de Saint-Roch”