Sicilia Nero d` Avola IGT

5,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering altijd gratis levering
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Sicilia Nero d’Avola

Italië | Sicilië

Omschrijving Sicilia Nero d’Avola

Sicilia Ner0 d’Avola is robijnrood van kleur en heeft een licht kruidig en fruitig bouquet met tonen van bramen, bosbessen en moerbessen. Smeuïg van smaak en mooie zachte tannines. De afdronk van de Nero d`Avola  is aangenaam met een sensatie aan rijp fruit.

Druif Nero d`Avola

Nero d’Avola is het populairste blauwe druivenras uit Sicilië, en dus met voorsprong de meest aangeplante druif op het eiland. De naam verwijst duidelijk naar de stad Avola nabij Siracuse in het Oosten van Sicilië. De druif wordt ook wel Calabrese genoemd, afgeleid van het Griekse woord kalavisi, wat ‘goede druif’ zou betekenen. Het heeft echter niets te maken met de gelijknamige regio Calabrië waar deze druif nauwelijks aangeplant is. In de zonovergoten kalkrijke vlaktes van Zuidoost Italië, rond de steden Rosolini en Pachino, is de hoogste concentratie te vinden van Nero d’Avola-wijngaarden. Hoelang deze druif hier al verbouwd wordt is niet erg duidelijk. Wat we wel weten is dat er enorm veel wijngaarden gerooid werden met Europese subsidies en dat de Nero d’Avola vaak heeft moeten plaatsmaken voor fruit en groenten. Toch is hij enorm populair en wordt hij aanzien als de beste blauwe druivensoort van het eiland.

Mengdruif

Ook als mengdruif is hij ideaal omdat hij een zeer diepe kleur geeft in combinatie met veel suiker en een aciditeit die, ondanks de hitte, goed aanwezig is. Het is net deze aciditeit die, bij teelt op bepaalde ondergronden, soms problemen kan opleveren. Vandaar dat hij dikwijls geblend wordt met druivenrassen zoals Nerello Mascalese of Frappato die van nature minder zuren hebben. Tegenwoordig wordt er ook veel Cabernet sauvignon , Merlot en Syrah aangeplant. In combinatie met deze druivenrassen is men in staat om volle wijnen te produceren met veel elegantie en subtiele aroma’s.

Wijngebied Sicilië

Sicilië heeft een ideaal klimaat om druiven voor wijn te verbouwen en dat gebeurd dan ook al sinds de 14e eeuw. Dit zonovergoten eiland is vol van tegenstellingen. Niet in de laatste plaats op het gebied van de wijnbouw. Grote, hypermoderne wijnbedrijven en kleine traditionele wijnboeren produceren hun wijn gebroederlijk naast elkaar. Al sinds mensenheugenis is Sicilië een van de grootste wijngebieden van het land, met eigen wijnen vol smaak.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Sicilia Nero d’Avola”